Результати підтверджують: достатня кількість вітаміну D зменшує ризик спалаху грипу і зменшує тяжкість епідемії. Ця наукова праця норвезьких вчених з дослідження з епідемії грипу, яка була нещодавно опублікована в спеціалізованому журналі "Міжнародний журнал інфекційних хвороб". Дослідження показують, що захворюваність і смертність зростають зі зменшенням впливу сонячних променів, які у свою чергу відповідають за вироблення вітаміну D в організмі людини. Зокрема, великі сезонні відмінності в смертності: взимку, коли сонячного випромінювання занадто мало для синтезу вітаміну D - їх кількість збільшується з 20 до 600 разів. "Вітамін D має властивість діяти як антибіотик та зміцнює імунної системи. Він виробляється в шкірі підвпливом ультрафіолетових променів у сонячному світлі. У зимові місяці, коли сонце світить низько і недовго, рівень синтезу вітаміну D в організмі зменшується. Тоді "сонячного вітаміну" не вистачає, щоб розвивати свій захисний ефект ", - говорить професор Йохан Моан (Johan Moan) з Університету в Осло, один завторів дослідження. У своєму дослідженні,вчені з Університету Осло, діяли на підставі даних епідемії грипу в Швеції, Норвегії, США, Сінгапурі та Японії, порівнюючи щомісячні показники захворюваності і смертності від інтенсивності ультрафіолетового випромінювання сонячних променів. |
Новини від Мулатки >