Засмага захищає від грипу

опубліковано 15 лют. 2011 р., 00:35 Vitalii Rykhlo   [ оновлено 22 лют. 2011 р., 02:32 ]
Результати підтверджують: достатня кількість вітаміну D зменшує ризик спалаху грипу і зменшує тяжкість епідемії.
Ця наукова праця норвезьких вчених з дослідження з епідемії грипу, яка була нещодавно опублікована в спеціалізованому журналі "Міжнародний журнал інфекційних хвороб".

Дослідження показують, що захворюваність і смертність зростають зі зменшенням впливу сонячних променів, які у свою чергу відповідають за вироблення вітаміну D в організмі людини. Зокрема, великі сезонні відмінності в смертності: взимку, коли сонячного випромінювання занадто мало для синтезу вітаміну D - їх кількість збільшується з 20 до 600 разів.
"Вітамін D має властивість діяти як антибіотик та зміцнює імунної системи. Він виробляється в шкірі підвпливом ультрафіолетових променів у сонячному світлі. У зимові місяці, коли сонце світить низько і недовго, рівень синтезу вітаміну D в організмі зменшується. Тоді "сонячного вітаміну" не вистачає, щоб розвивати свій захисний ефект ", - говорить професор Йохан Моан (Johan Moan) з Університету в Осло, один завторів дослідження.
У своєму дослідженні,вчені з Університету Осло, діяли на підставі даних епідемії грипу в Швеції, Норвегії, США, Сінгапурі та Японії, порівнюючи щомісячні показники захворюваності і смертності від інтенсивності ультрафіолетового випромінювання сонячних променів.
Comments